12 Ekim 2012 Cuma

Hoya Carnosa - Ilk kipirdanma

Uzun zamandir derin uykuda olan Hoya carnosa, bugun ilk kimildanmayi gosterdi... Neredeyse umidi kesecektim. Hoya carnosa variagata' da ise halen tik yok... Ama olmemis olmasi da bir gelisme sayilir degil mi :)

Ilk isim onu desteklemek icin besin almak oldu... Elim nedense sentetik sivi besinler yerine organik besinlere gitti. Hic deneyimim yok. Zavalli bitkicik ikinci bir deneye tabii tutulacak... (Ilki topraksiz ortamda olmasi idi, simdi de besin deneyi... Yasarsa ne ala. H.carnosa'lar bunun icindir :P )


Sivi besinimde balik ve yosun ozu var. Icindekilere baktim... (Henuz cok anladigimi soyleyemem gerci)

%3 Nitrojen
% 0.36 Fosfor
% 2.20 Potasyum
%20 Seasol (Markayi marka yapan gizli bir formul olsa gerek :P)
%5 Liquid Humates
ve iz elementler varmis.

Aslinda bahce hortumuna takip, cimenleri sulamak icin bu besin. Bilmem ne kadar metrekarelik bir alan icin duzenlenmis ama olcerek kullanacaksaniz 9L suya 100 ml besin katin diyor.

Tabii 9 litreyi nerede hazirlayacagim... 2 litrelik bir kola sisesine goz karari karisimdan koyup suyla tamamladim. Rengi de kolaya benzedi... :) Deney iki bugun itibari ile basladi. Yaprak cikaran Hoya carnosa bu sivi ile beslenmeye baslayacak.

Diger H. carnosa'da henuz kipirdanma olmasa da hala olmemis olmasindan cesaret alarak, ona da besin uygulamaya baslayacagim. Hala yasadigina gore koklenmistir belki besin filiz vermesi icin cesaretlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder